***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! София е най-опасният за пешеходците град в цяла Европа. Съдът глоби ТЕЦ „Бобов дол“ със 150 000 лв. Моряците от „Рожен“ се прибират


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 октомври   

 

София е най-опасният град за пешеходците в цяла Европа. Това съобщи пред БНР Богдан Милчев, който оглавява Института за пътна сигурност. Милчев е някогашен началник на КАТ.

129 души са починали в София от януари 2021 г до през днешния ден. 62-ма от тях са пешеходци, оповести данни той.

Глоба от 150 000 лв. постанови състав на Районния съд в Дупница за Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Санкцията е за изпускане на нездравословни газове в атмосферата, което  установено при инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Четиримата български моряци от кораба " Рожен " в Ашдод ще дойдат в София с полет от Тел Авив в 17.15 часа през днешния ден. 

В момента тримата моряци, които ще сменят своите сътрудници, към този момент са отпътували за Ашдод. Това заяви за Радио Варна капитан Александър Калчев - изпълнителен шеф на Параходство " Български морски флот ".

Президентът на Сърбия Александър Вучич разяснява през днешния ден от Пекин въвеждането на новата такса за пренос на съветски газ през България, акцентирайки, че сега е значимо да се обърне внимание на решаването този проблем, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Пресцентърът на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) популяризира видеозапис, който съгласно военните потвърждава, че смъртоносният гърмеж в болница " Ахли Араб " в град Газа е провокиран от заблудена палестинска ракета, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманин съобщи в ефирен ефир, че футболистът Карим Бензема поддържа връзки с ислямистката терористична формация „ Мюсюлмански братя “.

„ Известно е, че Карим Бензема има връзки с „ Мюсюлмански братя “, заяви вътрешният министър в изявление за френската телевизия Cnews.

„ Палестинската терористична формация Хамас изяви подготвеност да освободи заложници, взети плен по време на нейната интервенция против Израел на 7 октомври ", това съобщи телевизия Ен Би Си.

Районна прокуратура в Стара Загора e привлякла като обвинени по две досъдебни производства двама мъже за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение. Това оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване. И двата случая са от събота, прецизира Българска телеграфна агенция.

„ Проведохме предварителни диалози с ръководителя на Европейската комисия, имаме решение на Министерския съвет, тъй че с това писмо официализираме процедурата, с която желаеме този таван да отпадне и средствата да могат да бъдат разпределени “, заяви министър-председателят.

„ С това изпълняваме няколко от точките на съглашението със земеделските производители, както и изпълняваме останалите точки от това съглашение “, сподели още Николай Денков.

Киев е изстрелял ракети по съветски военни самолети и хранилища в окупираните украински територии. Поразени са цели в град Бердянск, както и в Луганска област.

Съобщава се, че са употребявани и касетъчни бомби. Новината за ракетите с отдалечен обхват беше доказана и от украинския президент Володимир Зеленски:

„ Благодаря на Съединените щати. Това, което се споразумяхме с президента Байдън, беше изпълнено. Ракетите АТАКМС потвърдиха какъв брой са прецизни. "

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР